Friday, December 18, 2009

WLA News - Wedding of Asmadi & Zainab (Lekir,Dec'09) Con'



WLA News - Wedding of Asmadi & Zainab (Lekir,Dec'09)



WLA ingin mengucapkan tahniah kepada Ismadi & Zainab krn selamat di ijabkabulkan. Majlis di adakan pada 12/12/2009. Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kerana memberi kerjasama yg baik dalam sesi photo shoot. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat...

Thursday, November 12, 2009

Wednesday, October 28, 2009

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel





Mari kawan-kawan semua kita join Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel!
Ini adalah gambar Balqish yang akan saya pertaruhkan...Ceria & Comel tak senyuman anakanda saya ni..hehe..

Details:
Nama : Aleeya Balqish Bin Mohamad Redzuan
Umur : 1 tahun, 8 bulan

Semoga Balqish di pilih oleh para juri ya:)

Thousand Thanks to SMILEYKIDZ

Monday, October 12, 2009

Si Comel Berbaju Raya Contest





Ini adalah first time saya join contest babyibu..




just try my luck k:)




NAMA : ALEEYA BALQISH BT MOHAMAD REDZUAN




UMUR : 1 TAHUN 8 BULAN




Ini adalah posing yg paling sopan ketika memakai baju




kurung di hari raya:)




Marilah kita ramai-ramai masuk contest ni..




Thousand thanks to:



babyibu


Gin & Jacqie


Niko


eoe Online


leanalittleshop


TH


Mia

Friday, October 9, 2009

Gaya Balqish Waktu Makan...








Tak tau nak letak entry apa..tapi aku letakkan gaya anak dara aku ni waktu nk makan..
By the way,cantik tak rambut perm dia yg aku buatkan..hehe

Monday, September 28, 2009

Hari Raya Aidilfitri -II-










Hari Raya Aidilfitri 2009 -I-







Baru je berlalu hari raya..Raya pertama di rumah mak abah aku,raya ke dua di rumah mertua..
Just nk kongsi pic di hari raya family aku,family hubby x sempat nk bergambar...
Semoga segala kenangan pahit di mlm raya dpt di lupakan!
Lidah yg bertikam lebih tajam dr pisau yg menghunus..
Jika seorg manusia hatinya dah panas,jgn kita simbahkan lg minyak,nescaya akan membara lg apinya..
Jika kita mahu yg muda hormat yg tua,yang tua beri la tauladan yg baik..
Semoga kehidupan kita di dunia ini diberkati Allah & segala kejadian yg menimpa ada hikmah yg Allah tentukan..














Monday, September 14, 2009

Berakhirnya Ramadan,Menjelangnya Syawal...









Hi geng,
Sgt lama aku tak memblogkan diri.Maybe i'm very busy with ramadan month & actually this month aku tempoh pelbagai dugaan yg mencabar kehidupan aku sbg hamba Allah.Terlalu besar kuasa Allah,pabila kita terlupa akan tanggungjawab kita sbg hambanya,Dia akan "mencubit" kita utk memberi peringatan pd kita.Tetapi,apabila kita alpa lagi,sebuah "tamparan" akan hinggap pd hidup kita sehingga kita tersedar bahawa kita telah lupa pada Maha Pencipta...
Apa jua dugaan yg melanda aku selama ini,aku tidak pernah menyalahkan sesiapa dalam hidup ku,tidak kira la org itu penting atau tidak padaku.Aku bersyukur krn Allah memberikan aku fikiran yg baik, naluri hati murni & org sekeliling yg positif utk aku trus berdiri hidup tanpa mengharungi kekecewaan. Setiap dugaan yg berlaku,aku anggap ia adalah ujian Allah yg sentiasa mahu aku mencari kehidupan yg terbaik & tidak lupa kepada Dia sbg Maha Pencipta.
Semoga keberkatan bulan ramadan ini,akan menyinari kehidupan ku bersama suami dan balqish..sehingga ke akhir hayat aku di dunia ini..
Bulan puasa ni, sudah 3 kali berturut aku berpuasa bersama suami ku..setiap pagi,aku akan bangun pukul 4.30am..aku akan sediakan makanan sahur,selalunya suami aku ni kena gak mkn nasi.sometimes aku grg ayam,msk sardin,wat sandwich,wat cucur atau aku panaskan je gulai ms bebuka.Masa zaman bujang dulu,aku la org yg paling malas nk bgn sahur..haha..kalo bgn pon minum air je.Tapi bila da bekeluarga,automatic..aku rajin utk menyediakan makanan utk suami,apa yg menakjubkan aku..aku rasa happy sgt & tak rs letih mcm hari2 biasa.Maybe keberkatan bulan ramadan.Pada tahun ni,Balqish adalah member sahur yg baru,setiap kali bersahur,dia pon join skali..Yg tak tahan,ssh betul la dia nk tido balik pastu..
Tahun ni persediaan kami utk raya ala kadar je..Tak perlu nak membazir..asalkan ade baju raya,beli beberapa kerepek & kuih,itu da mencukupi...yang penting dpt balik raya:)
Di kesempatan ni..aku nak ucapkan selamat hari raya pada suami yg tercinta,mak abah & kaum kerabat yg tersayang di pengkalan & ampang, semua kawan-kawan tersayang.Minta ampun dan maaf utk segala kesalahan yg ada:)





Balik kampong hati-hati....Kalo da kt KL,wat open house,jln lupa ajak aku ekkk:p





Monday, August 31, 2009

- SEMPURNA -

To my love....dedicated this song for you..
semoga kita bahagia selamanya:)





Kau begitu sempurna

Di mataku kau begitu indah

Kau membuat diriku akan slalu memujamu

Di setiap langkahku

Ku kan slalu memikirkan dirimu

Tak bisa ku bayangkan hidupku tanpa cintamu



*Janganlah kau tinggalkan diriku

Tak kan mampu menghadapi semua,

hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku

Kau adalah jantungku

Kau adalah hidupku,

lengkapi diriku

oh sayangku kau begitu,sempurna....



Kau genggam tanganku

saat diriku lemah dan terjatuh

kau bisikan kata yang hapus semua sesalku

Thursday, August 13, 2009

WLA News - Wedding of Huzairy & Maznah - II








WLA News - Wedding of Huzairy & Maznah - I




Hi, almost 3 weeks aku menghasilkan design utk album perkahwinan Huzairy & Maznah. Actually, Maznah is my hubby's friend kat THCC..Perkahwinan ni kt KL,kt rumah husband Maznah, side Maznah dah buat di Kedah..Perkahwinan di adakan di dewan berdekatan rumah pengantin..Wedding yg sungguh meriah dan ceria...WLA ingin mengucapkan Selamat Berbahagia kepada pasangan pengantin:)



Sunday, August 9, 2009

Spent time with my family...





Hi semua..Dah lama aku tak memblog kan diri..sibuk sikit sbb nak siapkan custom album pengantin..Tapi dlm sibuk2 tu,dpt gak aku balik kg..hehe..last weekend,lepas sehari di rumah mak abah hubby aku,ptg saturday tu g umah aku lak..biasa la,aku kan satu kg dgn hubby..kira2 15 min la dr umah family hubby ke umah family aku..so kalo balik kg,mmg kna divide days tu..haha..kita kna sntiasa adil & saksama..hehe
Tujuan utama aku lik kg sbb nk tgk baby adik aku..kiranya baru abis pantang..comel & pipinya tembam..nama dia sofea zahra..2nd cucu for my parents..sofea ni kuat menyusu,pastu nk tido je..ye la..baby bru lahir,mmg la cmtu..
Sonok bila berada di kg kan..ye la tpt kita membesar,tak sama dgn tpt kita berhijrah..lots of memories there..
Kt kg sempat gak aku g makan2 ngan adik & wancu aku..abis wancu sbb kna blanja kitorg mkn breakfast kt old town cafe..braekfast kami bernilai rm100++..hahaha...jarang2 i balik kg,so sesekali kna suh dia blanja..hehe
Balqish kt kg mmg la sgt happy..dari umah family hubby aku sampai ke umah family aku,tahap kenakalannya x dpt dibendung..aku biarkan je sbb aku tau dia happy kt kg sbb atuk & nenek dia manja kan dia..
So,next balik kg maybe bln ramadan:) kna tunggu en suami approve kan..huhu

Tuesday, July 14, 2009

Vacation at Genting Highlands @ 4 July 2009 (II)

















Vacation at Genting Highlands @ 4 July 2009 (I)














Entry kali ni nak cita pasal hadiah besdey aritu..Hadiahnya g genting 2 days 1 night..Thanks abg..Balqish & me enjoy the day very much.Balqish la org yg paling happy..Tak sejuk langsung dia..sume benda dia nk naik..ye la first time dia naik genting..


Kita tido kt first world hotel & just main indoor jek,outdoor x main pon,boring la kalo ikut giliran sbb tade sape nk jaga balqish..so we just play apa yg balqish main la..not adventure la kan..tapi tape la ibu da penah main sume tu:)


Thanks to abah balqish because belanja us to have fun at genting!